Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα λίγα νησιά στην Ελλάδα, το οποία είναι προσβάσιμο από ένα εκτεταμένο αριθμό πτήσεων και πλοίων.

Με αεροπλάνο

Κατά τη διάρκεια όλου το χρόνου πραγματοποιούνται δρομολόγια της Ολυμπιακής από Αθήνα και το καλοκαίρι το αεροδρόμιο χειρίζεται μια σειρά από πτήσεις τσάρτερ από όλη την Ευρώπη.

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος   www.aia.gr  
Διεθνές Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς Μηνιές   Τηλ: + 26710 42110
 Olympic Air   www.olympicair.com
 Aegean Αirlines   www.aegeanair.com
 Rynair   www.rynair.com
 Easy Jet   www.easyjet.com

Με αυτοκίνητο

Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά με το αυτοκίνητό σας, έχετε δύο επιλογές.

Μπορείτε να οδηγήσετε από την Αθήνα μέχρι την Κυλλήνη, το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες και τριάντα λεπτά ή μέσω Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Εάν έρχεστε από τη βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να πάρετε την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε νότια. Εάν οδηγείτε μέσα από την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και θέλετε να πάρετε το πλοίο από τον Αστακό, θα πρέπει να περάσετε τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και να συνεχίσετε μέσα από το Μεσολόγγι προς τον Αστακό.


 Με πλοίο

Αστακός - Σάμη   www.ionionpelagos.com  
Κυλλήνη - Πόρος   www.kefalonianlines.com 
Κυλλήνη - Πόρος   www.ioniangroup.com

Με ΚΤΕΛ

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα για Κεφαλονιά, από τον τερματικό σταθμό του Κηφισού στην Αθήνα. Το λεωφορείο θα πάει από την Αθήνα μέχρι την Κεφαλονιά (μέσω Κυλλήνη) και θα φτάσετε στον τελικό προορισμό του, το Αργοστόλι, μέσα σε περίπου 6,5 ώρες.

ΚΤΕΛ Αθήνα   Τηλ: +30 210 5129498 
ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς   Τηλ: +30 26710 22281

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε www.ktel.org